1 H. Helles bock/majbock

OG
FG
Alkohol (vol%)
IBU
Färg (°EBC)
1.066 – 1.068
1.012 – 1.020
6.3 – 7.5
20 – 35
11 – 20

De traditionella bockarna är underjästa.

Färg/Utseende:

 

Gyllengul till bärnstensfärgad. Ingen köldgrumling.

Bouquet/Arom:

 

Maltkaraktären ska märkas i doften. Högkvalitetshumle ger en arom som kan variera mellan låg till medium.

Smak:

 

Maltkaraktären ska märkas i smaken. Högkvalitetshumle ger en låg humlebeska, medan humlesmak kan variera mellan låg till medium. Beskan bör öka med ökat OG. Helst inga fruktestrar, och ingen eller mycket liten mängd diacetyl.

Munkänsla:

 

Medium till stor kropp.

Förebild:

 

Ayinger Maibock, Einbecker Urbock Hell.

1 (Initial 2009) 126 (2010 2012 2013 2014) 488 (2017 2016 2015 2018 HEAD)

Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.