6 B. Dunkelweizen

OG
FG
Alkohol (vol%)
IBU
Färg (°EBC)
1.046 – 1.052
1.008 – 1.014
4.9 – 5.6
10 – 15
35 – 95

Ölet bryggs med minst 50% mältat vete, med små humlegivor. Chokladmalt och rostad vetemalt ger en mjukt chokladig karaktär.

Färg/Utseende:

 

Ljusbrun till brunsvart.

Bouquet/Arom:

 

Aromatiskt fenolisk och fruktig med chokladtoner.

Smak:

 

Viss maltsötma, med rostad och chokladig karaktär. Fenoliska och estriga smaker finns på låga nivåer. Normalt används mörk malt tillsammans med mörk karamell- eller färgmalt. Vetemalten ger en tydligt mjuk maltkaraktär, Ingen diacetyl/smörkola.

Munkänsla:

 

Medium. Kraftigt kolsyrad.

Förebild:

 

Erdinger Dunkelweissen OG 1 052 FG 1 010 5,6%, Franziskaner Hefe Dunkelweissen 5%.

1 (Initial) 41 (2009 2010 2012 2013 2014) 345 () 355 () 357 () 358 () 365 () 370 () 377 () 387 () 395 () 398 () 401 () 402 () 431 () 432 () 433 () 442 () 446 () 456 () 464 () 538 (2017 2016 2015 2018 HEAD)

Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.