6 D. Amerikansk veteöl

OG
FG
Alkohol (vol%)
IBU
Färg (°EBC)
1.030 – 1.046
1.006 – 1.014
3.5 – 4.5
5 – 17
4 – 15

Kan jäsas på amerikansk under- eller överjäst, oftast överjäst. Bryggs med 30–50% vete. Amerikansk veteöl bryggs med liknande recept som en sydtysk weissen. Ofta till sin fördel färska.

Färg/Utseende:

 

Ljust halmgul till gyllengul.

Bouquet/Arom:

 

Fruktestrar i smak och doft är typiska, men inte dominerande, dock skall inte fenoliska eller nejlikaktiga dofter märkas. Ingen eller mycket lite diacetyl.

Smak:

 

Låg till medium humlesmak. Fruktestrar i smak och doft är typiska, men inte dominerande, dock skall inte fenoliska eller nejlikoaktiga dofter märkas. Ingen eller mycket lite diacetyl.

Munkänsla:

 

Kroppen är lätt till medium. Kolsyran är lägre än i tyska veteöl.

Förebild:

 

Anchor Wheat Beer.

1 (Initial) 43 (2009 2010 2012 2013 2014) 347 (2017 2016 2015 2018 HEAD)

Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.