7 F. Milk/Sweet Stout

OG
FG
Alkohol (vol%)
IBU
Färg (°EBC)
1.045 – 1.056
1.012 – 1.020
4.0 – 5.5
15 – 25
150 –

Färg/Utseende:

 

Djupt mörkt rödsvart. Kraftigt och hållbart skum.

Bouquet/Arom:

 

Humlebeska skall balansera sötma utan att ge bidrag till smak eller doft.

Smak:

 

Söt stout, även kallad cream stout eller milk stout, har en mindre rostad karaktär än klassisk irländsk stout. Mjölksocker kan användas vid buteljering för att ge en sötare smak. Maltsötma, choklad och karamellsmak skall dominera. Humlebeska skall balansera sötma utan att ge bidrag till smak eller doft.

Munkänsla:

 

Kraftigare kropp än en dry stout.

Förebild:

 

Samuel Adams Cream Stout OG 1 056 FG 1 018 4,7%.

1 (Initial) 51 () 83 (2009 2010) 187 (2012) 259 (2013 2014 2017 2016 2015 2018 HEAD)

Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.