8 A. Barley wine

OG
FG
Alkohol (vol%)
IBU
Färg (°EBC)
1.075 –
1.018 – 1.032
7.4 –
50 – 100
25 – 60

Utvecklas ofta positivt med lagring.

Färg/Utseende:

 

Kopparfärgad till rödbrun färg. Köldgrumling är tillåten vid låga temperaturer. Liten skumkrona okej.

Bouquet/Arom:

 

Tydlig karaktär av fruktestrar och tydligt alkoholig. Humlearomen kan vara låg till mycket hög. Karamell och vinös arom. Långlagrade har ofta aromer av torkad frukt.

Smak:

 

Hög restsötma. Tydlig karaktär av fruktestrar, russin, torkade plommon och aprikoser, och tydligt alkoholig. Balanseras av en låg till bestämd beska. Humlesmaken kan vara låg till mycket hög. Diacetylnivån skall vara mycket låg (om någon). Karamell och vinös smak är en del av karaktären.

Munkänsla:

 

Kraftig kropp. Låg CO2.

Förebild:

 

Tomas Hardy’s Ale OG 1 120, Anchor Old Foghorn OG 1 100 IBU 65, Big Foot OG 1 106 IBU 80.

1 (Initial) 52 () 74 (2009 2010 2012) 248 () 302 () 334 (2013 2014 2017 2016 2015 2018) 582 () 619 (HEAD)

Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.