|
||||
En Münchener dunkel skall vara mörkt maltig med en del icke brända, rostade toner. En bra münchener är fylligt maltig och mjuk medan en sämre är söt och sliskig. | ||||
Färg/Utseende:Mörkt kopparfärgad till mörkt rödbrun. Köldgrumling får finnas. | ||||
Bouquet/Arom:Doften är maltaromatisk med en hel del rostade toner med företrädelsevis chokladtoner. Vörtig, brödlik arom. Högkvalitetshumle får användas för att ge en liten men märkbar doft av humle. | ||||
Smak:En klassisk Münchener dunkel skall vara mjukt fyllig med underliggande karamellkaraktär, riklig maltrostad choklad- och brödlik smak som kommer från münchenermalt. (I en klassisk Münchener dunkel används endast mörk münchenermalt). Högkvalitetshumle får användas för att ge en liten men märkbar kryddig smak av humle. Inga estrar. Diacetyl i mycket små mängder är godkänt. En bra Münchener är fyllig medan en sämre är söt och blaskig. | ||||
Munkänsla:Medium. | ||||
Förebild:Ayinger Altbayrische Dunkel, Weltenburger Kloster Barock Dunkel. |
1 (Initial) 15 () 96 (2009) 129 (2010) 176 (2012 2013 2014) 518 () 523 (2015 2016 2017 2018 2019 2020 HEAD)
Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.