|
||||
En Best Bitter är inte så besk som namnet gör gällande. Den komplexa maltigheten är det starkaste kännetecknet för underklassen. De är ofta till sin fördel färska, gärna som Real Ale. | ||||
Kortfattad karaktärsbeskrivning:Komplext maltig med balanserande humle. | ||||
Färg/Utseende:Kopparfärgad. | ||||
Bouquet/Arom:Blommig och örtkryddig humlearom ska finnas på medium nivå. Maltigheten i aromen ska vara medium och den är vanligtvis komplex med ett inslag av fudge, toffé och knäck. Maltigheten ska dock balanseras av den örtkryddiga humlearomen. Fruktestrar upp till medium nivå får förekomma. | ||||
Smak:Humle och maltsmak ska samspela i denna öltyp. Humlesmaken ska vara medium till hög.humlekaraktären ska vara gräsig, örtig och/eller kryddig. Även en låg nivå av citrus/pommerans får förekomma. Best Bitter ska ha en maltkaraktär på medium nivå som upplevs karamellig och knäckig med inslag av fudge och toffé. Bör ha en fuktighet, på liten till medium nivå. En mycket svag tvålighet får finnas. Diacetyl får finnas på en mycket låg nivå. Beskan ska vara medel och balanserande. | ||||
Munkänsla:Medium kropp. Låg kolsyrenivå. | ||||
Förebild:Fullers London Pride 4,7%., Honkers Ale 4,2%, Goose Island - southwold Bitter 4,1% , Adnams - Ossian 4,1 %, inveralmond Brewery - Cambridge Bitter 3,8% , elgood's - First gold 4,0%, Badger - maplemoon 4,8%, Joseph Holt - Goliath 4,2 %, wychwoof Brewery - Lancaster bomber 4,4 % |
1 (Initial) 24 (2009) 134 (2010 2012) 239 () 311 () 323 (2013) 339 () 340 (2014 2015 2016 2017 2018) 605 (2019 2020 HEAD)
Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.