|
||||
Kan jäsas på amerikansk under- eller överjäst, oftast överjäst. Bryggs med 30–50% vete. Amerikansk veteöl bryggs med liknande recept som en sydtysk weissen. Ofta till sin fördel färska. | ||||
Färg/Utseende:Ljust halmgul till gyllengul. | ||||
Bouquet/Arom:Fruktestrar i smak och doft är typiska, men inte dominerande, dock skall inte fenoliska eller nejlikaktiga dofter märkas. Ingen eller mycket lite diacetyl. | ||||
Smak:Låg till medium humlesmak. Fruktestrar i smak och doft är typiska, men inte dominerande, dock skall inte fenoliska eller nejlikoaktiga dofter märkas. Ingen eller mycket lite diacetyl. | ||||
Munkänsla:Kroppen är lätt till medium. Kolsyran är lägre än i tyska veteöl. | ||||
Förebild:Anchor Wheat Beer. |
1 (Initial) 43 (2009 2010 2012 2013 2014) 347 (2015 2016 2017 2018 2019 2020 HEAD)
Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.