|
||||
Färg/Utseende:Färgen skall vara mörkt koppar till kolsvart. | ||||
Bouquet/Arom:Humledoft får förekomma men inte dominera mot det rostade och chokladiga. Få eller inga estrar. | ||||
Smak:I oatmeal stout används havre. Detta ger en mjuk och full smak utan att ha en sädeskaraktär. Rostad malt, karamell och chokladsmak skall ge ett mjukt öl som balanseras av en medium till hög beska. Humlesmak och doft får förekomma men inte dominera mot övrig smak. Fruktestrar på låg till medium nivå. | ||||
Munkänsla:Medium till stor kropp. | ||||
Förebild:Young’s Oatmeal Stout 5%, Broughton Ales Scottish Oatmeal Stout 4,2%, Samuel Smith Oatmeal Stout OG 1 050 5%, Jämtlands Oatmeal Porter. |
1 (Initial) 50 () 82 () 122 () 123 (2009 2010 2012) 258 (2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 HEAD)
Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.