|
||||
En extra stark bock (oftast dubbelbock) vars karaktär koncentreras och mjuknar genom att den fryses och isen avskiljs från ölen. | ||||
Färg/Utseende:Mörkt kopparfärgad till rödsvart. Okej med lite skum på grund av den höga alkoholhalten. | ||||
Bouquet/Arom:Ingen humlearom. Dominerande maltkaraktär. Alkoholen skall vara tydlig men ej spritig. Låg till obefintliga fruktestrar. | ||||
Smak:Maltkaraktären kan vara kraftigt söt med hög alkoholhalt. Sötman balanseras av låg humlebeska men ingen smakhumle. Fruktestrar förekommer men ej dominerande. Ingen smörkola/diacetyl. | ||||
Munkänsla:Stor, låg CO2. | ||||
Förebild:Kulmbacher EKU 28 28% stamvörtstyrka 11 vol%. Kulmbacher Eisbock 18% stamwürsze 7,5 vol%, Niagara Eisbock 8 vol%. |
1 (Initial) 56 () 88 () 110 () 111 (2009 2010) 163 () 164 () 191 (2012) 224 () 225 () 288 (2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 HEAD)
Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.