|
||||
Bryggs huvudsakligen på pilsner- eller pale ale-malt, med wiener- eller münchenermalt för färg, kropp och komplexitet. | ||||
Färg/Utseende:Ljust halmgul till kopparfärgad. Köldgrumling är tillåten. | ||||
Bouquet/Arom:Doften skall vara utpräglat maltig och bör vara fruktig, men fruktigheten skall inte dominera. Låga till medelnivåer av humle, som kan vara blommiga eller kryddiga. Låga nivåer av fenoler kan förekomma. Diacetyl får inte finnas. | ||||
Smak:Skall inleda med en mjuk maltsötma som bör vara knäckig och lite nötaktig. Fruktig med en märkbar kryddighet. Humlearomen skall vara låg till icke-existerande. Låga nivåer av fenoler och återhållsam beska. | ||||
Munkänsla:Medium kropp. | ||||
Förebild:Palm Speciale, Dobbel Palm, De Koninck. |
1 (Initial) 57 () 75 (2009 2010 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019) 627 () 650 (2020 HEAD)
Tillbaka till indexsidan eller huvudklassen.